Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Aj Inter Miláno a Atletico Madrid opustili projekt Superligy

Na archívnej snímke z 5. mája 2020 ženy s ochranným rúškami kráčajú okolo veľkého plagáta futbalistov Atletica Madrid v Madride. Foto: TASR/AP

Projekt sa začal rozpadať po tom, ako sa naň zniesla obrovská vlna kritiky zo všetkých strán.

Miláno/Madrid 21. apríla (TASR) - Atletico Madrid a Inter Miláno oficiálne potvrdili, že odídu z projektu futbalovej Európskej Superligy (ESL). Španielsky a taliansky klub, v ktorom pôsobí aj Slovák Milan Škriniar, sa pridali k šiestim anglickým tímom, ktoré to spravili už predtým.

V projekte zostali už len španielske tímy Real Madrid a FC Barcelona a talianske AC Miláno a Juventus. Predseda Turínčanov Andrea Agnelli však už vyhlásil, že ESL nemá po týchto udalostiach budúcnosť. Na otázku, či ku vzniku Superligy môže dôjsť aj po týchto informáciách, uviedol pre Sky Sports: "Ak mám byť úprimný a otvorený, evidentne to tak nie je." Portál však informoval, že Real Madrid stále bojuje za ESL a záujem naďalej má aj AC Miláno.

Projekt sa začal rozpadať po tom, ako sa naň zniesla obrovská vlna kritiky zo všetkých strán. V utorok v noci sa rozhodla skončiť šestica z Premier League Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United a Tottenham Hotspur. V stredu odstúpili ďalšie dva kluby.

"FC Internazionale Miláno potvrdzuje, že klub už nie je súčasť projektu Superligy. Vždy sme odhodlaní poskytnúť fanúšikom najlepší futbalový zážitok a inovácie, inklúzia je súčasť našej DNA od nášho vzniku. Naše vzťahy so všetkými zainteresovanými stranami zamerané na zlepšenie futbalového odvetvia sa nikdy nezmenia. Inter verí, že futbal musí mať záujem neustále zlepšovať súťaže, aby si v rámci finančnej udržateľnosti zachoval fanúšikov na celom svete. S touto víziou sa tešíme na spoluprácu so všetkými zainteresovanými stranami pre budúcnosť športu, ktorý milujeme," uvádza sa v stanovisku Interu.

Atletico sa rozhodlo formálne oznámiť svoj koniec v projekte po stredajšom rokovaní správnej rady klubu: "Atletico Madrid sa minulý pondelok rozhodlo pripojiť k tomuto projektu v reakcii na okolnosti, ktoré dnes už neexistujú. Pre klub je nevyhnutná harmónia medzi všetkými skupinami, ktoré tvoria našu rodinu, najmä našimi fanúšikmi. Hráči a tréner vyjadrili svoju spokojnosť s rozhodnutím klubu."