Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Inter Miláno zdolal v pohári druholigovú Parmu až gólom v predĺžení

Futbalista Interu Miláno Francesco Acerbi (vľavo) sa teší so spoluhráčmi po strelení víťazného gólu na 2:1 v predĺžení osemfinálového zápasu Talianskeho pohára Inter Miláno - Parma v Miláne v utorok 10. januára 2023. Foto: TASR - AP

Obhajca trofeje sa však v osemfinálovom domácom súboji s druholigovou Parmou trápil a triumf 2:1 zariadil až v predĺžení Francesco Acerbi.

Miláno 11. januára (TASR) - Futbalisti Interu Miláno postúpili do štvrťfinále Talianskeho pohára. Obhajca trofeje sa však v osemfinálovom domácom súboji s druholigovou Parmou trápil a triumf 2:1 zariadil až v predĺžení Francesco Acerbi. Slovenský obranca Milan Škriniar nastúpil za Inter v 113. minúte.

Parmu dostal na San Sire do vedenia na konci prvej časti Chorvát Stanko Jurič a favorit sa proti kompaktnej defenzíve súpera dlho nevedel presadiť. Až v 88. minúte odvrátil blamáž vyrovnávajúcim zásahom Lautaro Martinez, čo bola vôbec prvá strela domácich do priestoru bránky. V predĺžení potom strhol Inter skóre na svoju stranu, keď hlavou rozhodol Acerbi. V bránke hostí stál v pozícii kapitána tímu 44-ročný bývalý reprezentant Gianluigi Buffon. Inter sa v boji o semifinále stretne s víťazom súboja medzi Atalantou a Speziou.