Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Šport

Inter Miláno zmenil majiteľa, Číňanov nahradili Američania

Futbalisti Interu Miláno sa tešia zo zisku jubilejného 20. majstrovského titulu po milánskom derby v talianskej Serie A AC Miláno - Inter Miláno v pondelok 22. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Firma Suning a jej majiteľ Steven Čang prevzali Inter v júni 2016. Pod taktovkou Číňanov získali "modro-čierni" sedem trofejí, z toho dvakrát scudetto.

Miláno 22. mája (TASR) - Úradujúci taliansky futbalový šampión Inter Miláno zmenil v stredu majiteľa. Čínsky Suning nahradila americká finančná spoločnosť Oaktree.

Vlastnícka zmena nastala deň po tom, ako Suning nedokázal splatiť dlh vo výške 400 miliónov eur, na ktorý si vzal úver pred tromi rokmi. Inter sa stal siedmym klubom Serie A, ktorý má amerických majiteľov. Ďalšími sú AC Miláno, Atalanta Bergamo, Fiorentina, AS Rím, FC Janov a čerstvý nováčik Parma.

Firma Suning a jej majiteľ Steven Čang prevzali Inter v júni 2016. Pod taktovkou Číňanov získali "modro-čierni" sedem trofejí, z toho dvakrát scudetto. V roku 2021 sa Inter stal prvým talianskym klubom so zahraničným majiteľom, ktorý vybojoval majstrovský titul. Tento rok sa fanúšikovia mohli tešiť z jubilejného 20. scudetta.

"Ako noví majitelia, uvedomujeme si našu zodpovednosť voči Interu, jeho histórii a komunite. Primárne sa chceme zamerať na prevádzkovú a finančnú stabilitu. Máme rešpekt voči súčasnému manažmentu a budeme spoločne pracovať na tom, aby mal klub silné vedenie," vyhlásil podľa AP Alejandro Cano, výkonný riaditeľ Oaktree. Napriek tomu by v Interi malo prísť k zmene na poste prezidenta klubu. Hlavným kandidátom je podľa Football Italia argentínska ikona klubu Javier Zanetti.