Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Inter odštartuje ligu na pôde nováčika Lecce, obhajca AC proti Udinese

Na snímke z 11. mája 2022 slovenský futbalista Interu Miláno Milan Škriniar (štvrtý zľava) a strelec gólu Nicolo Barella (piaty zľava) sa tešia so spoluhráčmi počas zápasu finále Talianskeho pohára Juventus Turín - Inter Miláno v Ríme. Foto: TASR/AP

Sezóna 2022/2023 v Serii A odštartuje cez víkend 13. a 14. augusta. Pre MS v Katare a vianočné sviatky bude najvyššia súťaž pauzovať od 13. novembra do 4. januára.

Miláno 24. júna (TASR) - Futbalisti Interu Miláno odštartujú nový ročník talianskej Serie A v polovici augusta zápasom na ihrisku nováčika US Lecce. Obhajca titulu AC Miláno nastúpi v 1. kole doma proti Udinese, Juventus Turín proti Sassuolu a SSC Neapol na ihrisku Hellasu Verona. Program zápasov zverejnili v piatok.

Milánske AC si vybojovalo prvenstvo v talianskej lige po 11 rokoch o dva body pred Interom, v ktorého kádri figuruje slovenský obranca Milan Škriniar. Tretí bol Neapol so stredopoliarom Stanislavom Lobotkom, rekordér v počte titulov Juventus obsadil štvrtú priečku. Okrem víťaza druhej ligy Lecce sú nováčikmi Cremonese a Monza, ktorú vlastní Silvio Berlusconi.

Sezóna 2022/2023 v Serii A odštartuje cez víkend 13. a 14. augusta. Pre MS v Katare a vianočné sviatky bude najvyššia súťaž pauzovať od 13. novembra do 4. januára, pripomenula agentúra AP. Liga vyvrcholí prvýkrát od roku 2001 až na začiatku júna. AC Miláno 4. júna hostí Veronu, Inter pocestuje na pôdu FC Turín. Milánske derby sa uskutoční počas prvého septembrového víkendu, odveta je na programe na začiatku februára.

dvojice 1. kola Serie A 2022/2023:

AC Miláno - Udinese
Fiorentina - Cremonese
Juventus - Sassuolo
Lazio - Bologna
Lecce - Inter Miláno
Monza - FC Turín
Salernitana - AS Rím
Sampdoria - Atalanta
Spezia - Empoli
Verona - Neapol