Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Inter ukončil sériu Neapola, SSC s prvou prehrou od apríla

Slovenský futbalista Interu Milána Milan Škriniar (vľavo) a hráč Neapolu Chviča Kvaracchelija bojujú o loptu v zápase 16. kola talianskej Serie A Inter Miláno - SSC Neapol v Miláne v stredu 4. januára 2023. Foto: TASR - AP

Duel medzi Interom a SSC bol zároveň súboj slovenských reprezentantov Milana Škriniara a Stanislava Lobotku.

Miláno 5. januára (TASR) - Futbalisti Neapola zakopli prvýkrát v prebiehajúcej sezóne Serie A, keď v stredu prehrali v šlágri na pôde Interu Miláno 0:1. V najvyššej domácej súťaži vyšli bodovo naprázdno prvýkrát od apríla a ich náskok na milánske AC klesol na päť bodov. Duel medzi Interom a SSC bol zároveň súboj slovenských reprezentantov Milana Škriniara a Stanislava Lobotku.

Už v úvode stretnutia mohol po centri Romelua Lukakua poslať domácich do vedenia Federico Dimarco. Z bezprostrednej blízkosti však mieril nad. O dvadsať minút neskôr založil nádejnú akciu Škriniar, no Matteo Darmian po vydarenej kombinácii v šestnástke prestrelil bránku a tak isto skončil aj únik Lukaku, ktorého vysunul efektnou pätičkou Nicolo Barella.

Hostia si v prvom polčase nevytvorili veľa šancí a zápas nakoniec rozhodol krátko po prestávke Edin Džeko, ktorý si nabehol na Dimarcov center z ľavej strany a prudkou hlavičkou zblízka prekonal brankára Alexa Mereta. Vsietil tak ôsmy gól v prebiehajúcej sezóne vo všetkých súťažiach. Po hodine hry mohol vyrovnať Chviča Kvaracchelija a veľkú šancu mal v 90. minúte striedajúci Giacomo Raspadori, ktorého prudkú strelu zvnútra šestnástky zneškodnil Andre Onana.

"Mám 36 rokov, ale chcem naďalej hrať na najvyššej úrovni. To sa dá dosiahnuť len tvrdou prácou. Budem hrať, kým budem platný," citovala Džeka agentúra AFP, ktorého tím zvíťazil napriek absencii stredopoliara Marcela Brozoviča. Bosniak sa gólovo presadil aj v nedávnych prípravných zápasoch svojho tímu proti Sassuolu (1:0) a druholigovej Reggine (2:0). Inter dosiahol tretí triumf za sebou, momentálne mu patrí štvrté miesto a na Juventus Turín stráca len jeden bod. Hráči "Starej dámy" zvíťazili v stredu na pôde Cremonese 1:0.

"Máme viac kvality. Niektorí naši hráči dnes zaostávali. To, čo som dnes videl, neukazuje naše schopnosti, takže je to moja chyba. Na tréningoch musíme zapracovať na lepšej forme a kondícii," priznal tréner hostí Luciano Spalletti.

Inter Miláno čaká najbližší ligový zápas v sobotu na pôde Monzy. S nováčikom zohrá prvý súťažný zápas vôbec. Neapol zavíta v nedeľu do Janova, pričom so Sampdoriou neprehral od roku 2010.