Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Inter zvýšil náskok napriek remíze, Conte: Musíme žiť s tlakom

Tréner Interu Miláno Antonio Conte. Foto: TASR/AP

Hostia, za ktorých odohral tradične celý zápas slovenský obranca Milan Škriniar, inkasovali už v 12. minúte.

Rím 22. apríla (TASR) - Hoci futbalisti Interu Miláno v stredajšom 32. kole Serie A iba remizovali na pôde zostupom ohrozenej Spezie 1:1, zvýšili náskok na čele tabuľky. Do kariet im zahrala domáca prehra mestského rivala AC Miláno so Sassuolom (1:2). "Nerazzurri" vedú ligu s 10-bodovým náskokom pred AC, do konca zostáva ešte šesť zápasov.

Hostia, za ktorých odohral tradične celý zápas slovenský obranca Milan Škriniar, inkasovali už v 12. minúte. Strela Diega Fariasa nepríjemne zaplávala a prepadla za chrbát brankára Samira Handanoviča. Inter vyrovnal v 39. minúte, keď po centri Achrafa Hakimiho Ivan Perišič na zadnej tyčke pretlačil loptu do siete. Chorvát tak pekne oslávil svoj jubilejný 200. zápas za Inter vo všetkých súťažiach. Útočník Interu Lautaro Martinez trafil dvakrát tyč, v závere hosťom neuznali dva góly pre ofsajd.

Tréner Milánčanov Antonio Conte vyjadril po súboji spokojnosť. "Je nevyhnuté cítiť istý tlak. Najmä, keď máme viacero hráčov bojujúcich o svoj prvý dôležitý úspech. To je však OK, podali sme dobrý výkon. A s tlakom jednoducho musíme žiť," citovala Conteho agentúra AFP.