Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Irving sa podľa amerických médií sťahuje z Brooklynu do Dallasu

Basketbalista Kyrie Irving (11) z Brooklynu Nets sa teší so spoluhráčom Kevinom Durantom v zápase zámorskej NBA proti Orlandu Magic 15. marca 2022 v Orlande. Foto: TASR/AP

Podľa ESPN spolu s Irvingom pôjde do Dallasu aj Markieff Morris, opačným smerom majú namierené Dorian Finney-Smith a Spencer Dinwiddie spolu s tromi draftovými výbermi.

New York 5. februára (TASR) - Basketbalista Kyrie Irving sa podľa amerických médií sťahuje v zámorskej NBA z Brooklynu do tímu Dallas Mavericks. Kluby výmenu ešte oficiálne nepotvrdili, podľa ESPN však spolu s Irvingom pôjde do Dallasu aj Markieff Morris, opačným smerom majú namierené Dorian Finney-Smith a Spencer Dinwiddie spolu s tromi draftovými výbermi.

Irving pred víkendom požiadal vedenie Brooklyn Nets o výmenu do iného klubu ešte pred štvrtkovou uzávierkou prestupov, v júli sa z neho mal stať voľný hráč. Tridsaťročného basketbalistu vybrali v tejto sezóne do All Star výberu, celkovo už po ôsmy raz. V tomto ročníku dosiahol v základnej časti priemer 27,1 bodu, 5,1 doskoku a 5,2 asistencie na zápas. V novembri si odpykal osemzápasový trest po tom, ako vyvolal rozruch príspevkom na sociálnej sieti, keď uverejnil odkaz na film s antisemitským obsahom.