Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Isner získal prvýkrát skalp Murrayho: Bola to nočná mora

John Isner z USA si podáva ruku s Britom Andym Murrayom ​​po tom, čo ho porazil na grandslamovom turnaji vo Wimbledone 29. Júna 2022. Foto: TASR/AP

Isner označil triumf nad Murraym za jeden z najcennejších v kariére.

Wimbledon 30. júna (TASR) - Americký tenista John Isner sa na deviaty pokus dočkal. Prvýkrát v kariére zdolal Andyho Murrayho, navyše na wimbledonskom centri, kde Brit získal v rokoch 2013 a 2016 dva grandslamové tituly. Po víťazstve v štyroch setoch postúpil Američan do 3. kola dvojhry, v ktorom ho v piatok čaká desiaty nasadený Talian Jannik Sinner.

Isner označil triumf nad Murraym za jeden z najcennejších v kariére. "Zápasy s Andym vo mne vždy vyvolávali obavy, bola to pre mňa ako nočná mora. Je skvelé, sa mi ho konečne podarilo zdolať. Nečakal som, že práve vo Wimbledone podám taký výborný výkon. Nie som už najmladší, mám 37 rokov, preto si tieto víťazstva treba patrične vychutnať," uviedol pre akreditované médiá Isner, ktorý počas celého duelu skvele podával a súperovi nasúkal 36 es.

"Kvalitné podanie bola jediná cesta k úspechu proti Andymu, ktorý patrí k najlepšie returnujúcim hráčom na okruhu ATP. Je obdivuhodné, čo dokázal, má na svojom konte tri grandslamové trofeje i dve zlaté olympijské medaily vo dvojhre. Pre mladých hráčov je veľkou inšpiráciou. Bolo pre mňa cťou nastúpiť proti nemu na wimbledonskom centri. Diváci vytvorili fantastickú atmosféru," dodal dvadsiaty nasadený hráč.

Isner sa zapísal do grandslamovej histórie ako aktér najdlhšieho zápasu. V roku 2010 zdolal na tráve All England Clubu Francúza Nicolasa Mahuta po päťsetovom maratóne, rozhodujúce dejstvo vyhral 70:68. "Veľa ľudí sa ma na ten zápas pýta a myslí si, že mám na neho krásne spomienky. Opak je však pravdou. Na kurte sme strávili 11 hodín a bolo to skôr utrpenie. Víťazstvo nad Andym radím v mojej wimbledonskej hierarchii vyššie."

Murray, ktorý sa vrátil do súťažného kolotoča po problémoch s bedrovým kĺbom a viacerých operáciách, sa ešte nikdy nelúčil s Wimbledonom tak skoro. "Chcel som nadviazať na priaznivú bilanciu s Johnom, no súper bol lepší. V dôležitých momentoch servoval tesne k čiaram a vtedy je veľmi ťažké returnovať jeho podanie," priznal rodák zo škótskeho Dunblane.