Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Iuventa Michalovce nastúpi v Európskom pohári, vrátila sa Wollingerová

Ilustračné foto. Foto: TASR – Roman Hanc

Michalovčanky sa v príprave na novú sezónu predstavia na turnajoch v maďarskom Váci a švajčiarskom St. Gallene.

Michalovce 15. júla (TASR) - Hádzanárky 13-násobného slovenského majstra Iuventa Michalovce začali spoločnú prípravu na sezónu 2020/2021 aj s tromi novými hráčkami. Pri trénerskom kormidle pokračuje Ján Beňadik, do tímu pribudli česká reprezentantka Helena Ryšánková, brazílska brankára Naira Almeidová a aj Patrícia Wollingerová, ktorá sa vrátila po materskej dovolenke. Na skúške sú dve mládežnícke reprezentantky Ukrajiny a Veronika Vagaská z Prešova.

Michalovské družstvo je tradičný účastník európskych pohárových súťaží a aj v sezóne 2021/2022 naň čaká medzinárodná konfrontácia. Vedenie Európskej hádzanárskej federácie (EHF) umožnilo Iuvente štartovať v európskom pohári č. 3 - EHF Európsky pohár. Michalovčanky pôjdu v pozícii nasadeného tímu do druhého kola a tak sa vyhnú papierovo najsilnejším súperom, ku ktorým patria aj účastníci MOL ligy Slavia Praha a TJ Sokol Písek. K možným súperom Iuventy v 2. predkole patria Dunajská Streda či švajčiarsky tím Spono Eagles, ktorý Michalovčanky vyradili v 1. kole Európskej ligy v sezóne 2019/2020. V súťaži sa predstaví celkovo 57 družstiev. Druhé predkolo je na programe 16.-17. októbra a 23.-24. októbra. Žreb Európskeho pohára sa uskutoční v utorok 20. júla v sídle EHF vo Viedni.

Na domácej scéne bude mať Iuventa tradične najvyššie ciele. „Chceme obhájiť slovenský titul a vyhrať Slovenský pohár. V MOL lige máme opäť medailové ambície a pokúsime sa ju vyhrať," povedal Beňadik, ktorý je zároveň aj športový manažér klubu. V EHF Európskom pohári je cieľ skromnejší - účinkovať v ňom aj v jarnej časti: „Na to musíme prejsť cez druhé a tretie kolo. Chceme hrať čo najviac zápasov."

K lídrom družstva by mala patriť aj Wollingerová, ktorá pre tehotenstvo a materské povinnosti chýbala v kádri od januára 2020. Dvadsiateho siedmeho septembra 2020 porodila syna Matea. „Po pôrode som sa cítila dobre, a preto som sa rozhodla vrátiť sa na palubovky. Plnila som všetko v individuálnych tréningových plánoch. Až v zápasoch však uvidíme, v akej forme budem," dodala Wollingerová.

Michalovčanky sa v príprave na novú sezónu predstavia na turnajoch v maďarskom Váci a švajčiarskom St. Gallene. Domáci turnaj Memoriál Tomáša Jakubča sa v roku 2021 neuskutoční.

Káder Iuventy Michalovce:

Brankárky: Iryna Jablonská-Bobal, Naira Almeidová

Spojky: Lívia Klučková, Marianna Rebičová, Adriana Holejová, Patrícia Wollingerová, Helena Ryšánková, Jevgenija Kohučová, Veronika Vagaská (na skúške z Prešova)

Krídelníčky: Bibiana Štefaniková, Natália Dmytrenková, Martina Popovcová, Milica Trifunovičová, Vladimíra Bajčiová, Maria Radovičová

Pivotky: Ivana Godečová, Valéria Dulinová, Viktória Gajdošová, Barbora Polievková