Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Iuventa proti Spono Eagles s cieľom využiť domáce prostredie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

V prípade postupu do druhého kola by michalovské hádzanárky narazili na francúzsky Nice, v ktorého drese pôsobí Slovenka Martina Školková.

Michalovce 13. septembra (TASR) - S cieľom zužitkovať domáce prostredie nastúpia hádzanárky Iuventy Michalovce na dvojzápas 1. kola Pohára EHF. V michalovskej Chemkostav aréne budú počas najbližšieho víkendu hostiť švajčiarske družstvo Spono Eagles, proti ktorému chcú potvrdiť pozíciu mierneho favorita.

V prípade postupu do druhého kola by narazili na francúzsky Nice, v ktorého drese pôsobí Slovenka Martina Školková. "Áno, aj to je pre nás motivácia," uviedla spojka Patrícia Wollingerová pre novinyzemplina.sk.

Michalovčanky sa na medzinárodnú konfrontáciu naladili tromi víťazstvami v úvode extraligovej sezóny. V zápase proti švajčiarskemu tímu Spono Eagles Nottwil chcú natiahnuť víťaznú sériu. "Hráme dvakrát doma, takže je naším cieľom postúpiť do druhého kola," poznamenala Wollingerová o súperovi, ktorý obsadil v sezóne 2018/19 štvrté miesto v najvyššej švajčiarskej súťaži. Víťaz víkendového dvojzápasu sa v októbrovom 2. kole Pohára EHF stretne s Nice. "Teraz sa nepozeráme na francúzskeho súpera a netreba mať veľké oči. Treba ísť do víkendového dvojzápasu s pokorou. Prvé tri ligové zápasy sme zvládli dobre, teraz je na rade Pohár EHF," povedala Wollingerová.

1. kolo Pohára EHF:

sobota 14. septembra:

Iuventa Michalovce - Spono Eagles /17.30 hod./

nedeľa 15. septembra:

Spono Eagles - Iuventa Michalovce /17.30, v Michalovciach/