Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Izrael ponúkol UEFA prípadnú pomoc v organizácii futbalových zápasov

Logo UEFA, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Ponuka Izraela nasleduje po tom, ako sa viaceré zápasy nemohli hrať pre prísne reštrikčné opatrenia v cestovaní.

Tel Aviv 17. februára (TASR) - Izrael ponúkol možnosť hostiť na svojom území zápasy Ligy majstrov, Európskej ligy aj EURO 2020, ak sa pre pandémiu COVID-19 nebudú môcť konať v ďalších krajinách. Informovala o tom v stredu agentúra AFP.

Ponuka Izraela nasleduje po tom, ako sa viaceré zápasy osemfinále LM resp. šestnásťfinále EL 2020/2021 nemohli hrať v niektorých krajinách pre prísne reštrikčné opatrenia v cestovaní. Európska futbalová únia (UEFA) tak musela preložiť súboje z Nemecka, Portugalska či Španielska do Maďarska, Talianska i Rumunska. Vedenie Izraelskej futbalovej asociácie už s UEFA komunikovalo "o možnosti hostiť niektoré zápasy LM, EL či EURO 2020", potvrdil hovorca izraelskej asociácie.

Izrael je svetový líder v počte zaočkovaných na počet obyvateľov. Viac ako 2,6 milióna ľudí v krajine, ktorá má 9,3 milióna obyvateľov, dostalo druhú dávku vakcíny. Prvú dávku dostali už štyri milióny.

UEFA má stále v pláne organizovať odložené EURO v pôvodnej verzii v dvanástich mestách na kontinente. Slováci majú odohrať zápasy základnej skupiny na finálovom turnaji v Dubline a Bilbau.