Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Izraelského trénera Granta obvinili zo sexuálneho obťažovania

Avram Grant, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Bývalá vojačka, modelka a športová redaktorka potvrdili, že bývalý tréner Portsmouthu či West Hamu United im dával ponuky na pomoc v profesionálnych kariérach.

Jeruzalem 31. januára (TASR) - Bývalý tréner futbalistov Chelsea Londýn Avram Grant čelí v Izraeli obvineniu zo sexuálneho obťažovania viacerých žien. V televíznom vysielaní stanice Channel 12 niekoľko z nich podrobne opísalo, ako sa k nim 66-ročný Grant správal.

V programe ženy vystúpili v sérii rozhovorov so zmeneným hlasom a rozostrenými siluetami postáv, aby zostala zachovaná ich anonymita. Bývalá vojačka, modelka a športová redaktorka potvrdili, že bývalý tréner Portsmouthu či West Hamu United im dával ponuky na pomoc v profesionálnych kariérach. V prípade, že mu nebudú po vôli, údajne hrozil, že im spôsobí pracovné problémy.

Bývalá vojačka opísala, ako ju Grant pozval do bytu v Tel Avivu a povedal jej, aby sa vyzliekla. Najprv to považovala za žart, potom sa ju mal pokúsiť objať a pobozkať. "Dal mi ruku na stehno, hneď som sa odtiahla. Po niekoľkých sekundách rozhovoru ma chytil pod krkom, akoby ma dusil, otočil moju hlavu k nemu a snažil sa ma silou mocou pobozkať," citovala agentúra AP slová obete. Televízia tiež oslovila trénera, ktorý v reakcii povedal, že sa vždy snažil správať ku každému, koho stretol, s rešpektom. "Nikdy som nemal v úmysle konať nespravodlivo alebo ublížiť akejkoľvek žene akýmkoľvek spôsobom. Každému, kto sa cítil nepríjemne alebo som ho zranil, sa z hĺbky srdca ospravedlňujem," uviedol Grant, ktorý priviedol "The Blues" do finále Ligy majstrov a pôsobil tiež ako reprezentačný tréner Izraelu a Ghany.