Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

J. T. Bö je štvrtýkrát víťazom SP,Laegreid stratil aj teoretickú šancu

Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Bö. Foto: TASR/AP

Mladší z bratskej dvojice Böovcov už vyhral SP v rokoch 2019-2021. Štvrtým triumfom sa v historickej tabuľke vyrovnal Francúzovi Raphaelovi Poiréemu a Frankovi Ullrichovi (NDR).

Oslo 8. marca (TASR) - Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Bö sa stal štvrtýkrát v kariére víťazom celkovej klasifikácie Svetového pohára. Triumf si zabezpečil v predstihu po tom, ako druhý muž priebežného poradia Sturla Holm Laegreid pre pozitívny test na koronavírus vynechá štvrtkové vytrvalostné preteky na 20 km vo švédskom Östersunde a stratí aj teoretickú šancu na to, aby svojho krajana predstihol. Informoval o tom portál sport1.de.

Laegreid sa nakazil ešte pred pretekmi SP v Novom Městě na Moravě a na Vysočine neštartoval. Dvadsaťdeväťročný Bö, ktorý na MS v Oberhofe získal päť zlatých medailí, má na čele poradia SP pred Laegreidom 399-bodový náskok, pričom po štvrtku ich môže jeden biatlonista získať maximálne 360. J. T. Bö i jeho brat Tarjei tiež budú vo štvrtok na štarte v Östersunde pre koronavírus chýbať.

Mladší z bratskej dvojice Böovcov už vyhral SP v rokoch 2019-2021. Štvrtým triumfom sa v historickej tabuľke vyrovnal Francúzovi Raphaelovi Poiréemu a Frankovi Ullrichovi (NDR). Najúspešnejší zostáva Francúz Martin Fourcade, ktorý vyhral hodnotenie SP sedemkrát.