Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

J. T. Bö nenašiel premožiteľa ani v šprinte v Hochfilzene

Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Bö na strelnici v stíhacích pretekoch mužov na 12,5 km v rámci 4. kola Svetového pohára v rakúskom Hochfilzene v sobotu 19. decembra 2020. Foto: TASR/AP

Dvojici slovenských reprezentantov sa nedarilo.

Hochfilzen 9. decembra (TASR) - Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Bö zaznamenal tretie víťazstvo za sebou na podujatiach Svetového pohára. Po triumfoch v šprinte a stíhačke na úvodnom podujatí v Kontiolahti nenašiel premožiteľa ani v najkratšej disciplíne v rakúskom Hochfilzene. V piatkovom šprinte na 7,5 km predviedol čistú streľbu a v cieli mal čas 23:04,0 minúty.

Na druhom mieste skončil francúzsky reprezentant Emilien Jacquelin s mankom 43 sekúnd a tretiu priečku obsadil ďalší Nór Sturla Holm Lägreid, ktorý stratil 46,9 sekundy. Obaja minuli jeden terč v stojke.

Johannes Thingnes Bö zaznamenal už 55. individuálne víťazstvo na podujatiach Svetového pohára. Dvadsaťdeväťročný pretekár si upevnil miesto na čele celkového poradia SP i v hodnotení šprintu.

Dvojici slovenských reprezentantov sa nedarilo. Michal Šima netrafil na ležke tri terče a prepadol sa dozadu. Streľbu v stoji zvládol bez chyby a nakoniec obsadil 71. miesto s mankom 3:29,4 minúty. Tomáš Sklenárik mal dve chyby na ležke a v druhom kole z pretekov odstúpil.