Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Jabeurová prvou arabskou semifinalistkou: Znamená to veľa

Na snímke vpravo tuniská tenistka Ons Jabeurová prijíma gratuláciu po tom, ako postúpila do semifinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone, keď vo štvrťfinále zdolala Češku Mariu Bouzkovú (vľavo) 3:6, 6:1, 6:1 v utorok 5. júla 2022. Foto: TASR/AP

Aktuálna svetová dvojka narazí v boji o finále na Nemku Tatjanu Mariovú, ktorá si postupom do semifinále takisto zlepšila grandslamové maximum.

Wimbledon 6. júla (TASR) - Tuniská tenistka Ons Jabeurová sa zapísala do histórie, keď sa stala prvou arabskou hráčkou, ktorá postúpila do semifinále dvojhry na grandslamovom podujatí. Ako nasadená trojka zvíťazila v utorkovom štvrťfinále vo Wimbledone nad Češkou Mariou Bouzkovou v troch setoch 3:6, 6:1 a 6:1.

"Znamená to pre mňa veľa," uviedla 27-ročná Jabeurová po postupe medzi najlepšie kvarteto. "Už dlhší čas som snívala o tom, že sa prebojujem do tejto fázy. Trochu som o tom debatovala s Hichamom Arazim (bývalým marockým tenistom, pozn. red.). Povedal mi, 'že arabskí hráči vždy prehrajú vo štvrťfinále a už máme toho plné zuby. Prosím ťa, konečne to zlom'. Odpovedala som mu niečo v tom zmysle - pokúsim sa o to, priateľ môj."

Aktuálna svetová dvojka narazí v boji o finále na Nemku Tatjanu Mariovú, ktorá si postupom do semifinále takisto zlepšila grandslamové maximum. Dvojnásobná mamička sa vo veku 34 rokov stala najstaršou hráčkou, ktorá prvýkrát v kariére postúpila do tejto fázy na podujatiach veľkej štvorky. Jabeurová a Mariová sú dobré priateľky. "Som za ňu skutočne šťastná. Konečne dostala to, čo si zaslúži," povedala Jabeurová o svojej súperke v semifinále. "Viem, že sa v minulosti veľa trápila. Nie je ľahké vrátiť sa s dvomi deťmi. Má môj obdiv a rešpekt, bude to pre nás skvelý zápas," citovala Tunisanku agentúra AP.