Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Jacobs prišiel o šancu na double, finále 4x400 m bude bez Talianov

Taliansky atlét Lamont Marcell Jacobs (druhý sprava). Foto: TASR/AP

Kvarteto Lorenzo Patta, Hillary Wanderson Polanco Rijo, Matteo Melluzzo a Chituru Ali si pôvodne dokázalo v rozbehoch vybojovať postup do finále na základe času (39,02 s).

Mníchov 19. augusta (TASR) - Úradujúci olympijský šampión a čerstvý majster Európy v behu na 100 m Marcell Jacobs môže zabudnúť na zisk double na atletických ME v Mníchove. Talianska štafeta sa totiž v piatok nekvalifikovala do finále na 4x100 m.

Kvarteto Lorenzo Patta, Hillary Wanderson Polanco Rijo, Matteo Melluzzo a Chituru Ali si pôvodne dokázalo v rozbehoch vybojovať postup do finále na základe času (39,02 s). Neskôr však talianskych reprezentantov diskvalifikovali, keďže mali vbehnúť do dráhy tureckého tímu. Turci proti tomu podali protest a uspeli. Dostali šancu na opakovaný beh, v ktorom dosiahli čas 38,89 s a zaistili si postup na úkor Talianska.

Jacobs v utorok získal v Mníchove titul majstra Európy, vo finále stovky triumfoval vo vyrovnanom rekorde šampionátu 9,95 s. Slovenský šprintér Ján Volko obsadil 4. miesto časom 10,16 s, keď ho od bronzovej medaily delili iba tri stotiny sekundy.