Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Jaissle zostáva na lavičke Salzburgu, predĺžil kontrakt do roku 2025

Futbalista Salzburgu Chukwubuike Adamu (vľavo) sa teší po strelení úvodného gólu počas 1. zápasu osemfinále Ligy majstrov RB Salzburg - Bayern Mníchov v Salzburgu v stredu 16. februára 2022. Foto: TASR/AP

Jaissle sa v Salzburgu ujal kormidla v apríli 2021. V tejto sezóne priviedol mužstvo k triumfu v domácej lige i národnom pohári.

Salzburg 19. mája (TASR) - Nemecký futbalový tréner Matthias Jaissle zostane na lavičke FC Red Bull Salzburg až do roku 2025. Vo štvrtok predĺžil s rakúskym majstrom zmluvu o ďalší rok.

Jaissle sa v Salzburgu ujal kormidla v apríli 2021. V tejto sezóne priviedol mužstvo k triumfu v domácej lige i národnom pohári. Navyše pod jeho vedením RB prvýkrát v histórii postúpil do vyraďovacej časti Ligy majstrov, v osemfinále nestačil na Bayern Mníchov (1:1, 1:7). Tridsaťštyriročný kouč sa rozhodol zostať v Salzburgu napriek tomu, že ho lanárili kluby z nemeckej Bundesligy. Záujem javil najmä Wolfsburg, ktorý nedávno prepustil trénera Floriana Kohfeldta.

"Nepotreboval som, aby ma niekto presviedčal, že mám zostať. Milujem prácu tu v Salzburgu. Predĺženie zmluvy s klubom v predstihu iba dokazuje, ako si jeden druhého ceníme," uviedol Jaissle v klubovom vyhlásení, z ktorého citovala agentúra DPA.