Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Jakobsen sa usadil na čele v 1. kole nočného slalomu v Schladmingu

Na snímke švédsky lyžiar Kristoffer Jakobsen viedol po úvodnej tridsiatke 1. kola nočného slalomu Svetového pohára v alpskom lyžovaní mužov v rakúskom Schladmingu v utorok 25. januára 2022. Foto: TASR/AP

Najprestížnejší slalom v mužskom kalendári v prvom kole omnoho viac svedčal lyžiarom s vyššími číslami.

Schladming 25. januára (TASR) - Švédsky lyžiar Kristoffer Jakobsen viedol po 1. kole utorňajšieho nočného slalomu Svetového pohára. V rakúskom Schladmingu si vypracoval výrazný náskok 58 stotín sekundy pred Talianom Giulianom Razzolim. Na priebežnom treťom mieste spoločne figurovali Nór Lucas Braathen a Francúz Clement Noel s odstupom 0,67 s. Slovensko nemalo v pretekoch zastúpenie.

Z elitnej žrebovanej sedmičky nastavil relevantné medzičasy na porovnávanie jedine Noel, ktorému sa po triumfe v úvodnom slalome sezóny vo Val d´Isere v ďalších štyroch súťažiach nedarilo. Najprestížnejší slalom v mužskom kalendári v prvom kole omnoho viac svedčal lyžiarom s vyššími číslami. Nešlo však až o takú senzáciu. Jakobsen i Braathen síce štartovali z druhej žrebovanej skupiny 8-15, Razzoli až so 17-kou, ale v hodnotení disciplíny patrili všetci traja do najlepšej desiatky, Braathen dokonca išiel ako líder bojov o malý glóbus. Pod sekundu sa zmestili ešte Nemec Linus Strasser (+0,82), Rus Alexander Chorošilov s 22-kou (+0,85) a Nór Atle Lie McGrath s číslom 34 (+0,89).