Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Cyklistu Jakobsena čaká rekonštrukčná operácia tváre

Dvadsaťtriročný Jakobsen narazil a preletel cez bariéru pár metrov pred cieľom po súboji so svojím krajanom Dylanom Groenewegenom, ktorého za jeho nebezpečnú jazdu z pretekov diskvalifikovali a hrozia mu aj ďalšie sankcie, archívne foto. Foto: TASR/AP

Jazdec tímu Deceuninck-Quick Step utrpel zranenia v záverečnom špurte prvej etapy, keď ho do bariér vytlačil krajan Dylan Groenewegen.

Nijmegen 1. októbra (TASR) - Holandského cyklistu Fabia Jakobsena čaká na budúci týždeň rekonštrukčná operácia tváre. Počas nehody na júlových pretekoch Okolo Poľska utrpel vážne zranenia a najviac si to odniesla hlava, keď prišiel prakticky o všetky zuby.

Počas zákroku použijú kúsok kosti z panvy na rekonštrukciu ústnej dutiny. "Umiestnia mi ju do hornej a dolnej časti čeľuste, pretože mi veľká časť chýba. Vďaka tomu mi budú môcť neskôr nahradiť zuby. Operácia je naplánovaná na 8. októbra," citovala Jakobsena agentúra AFP.

Jazdec tímu Deceuninck-Quick Step utrpel zranenia v záverečnom špurte prvej etapy, keď ho do bariér vytlačil krajan Dylan Groenewegen. Po kolízii ho museli oživovať a strávil niekoľko dní v umelom spánku. "Uplynulé dva mesiace som sa v prvom rade zotavoval. Najmä z otrasu mozgu a ďalších zranení hlavy," uviedol Jakobsen.
Na snímke cyklisti ležia zranení na zemi po kolízii v závere úvodnej etapy 77. ročníka pretekov Okolo Poľska 5. augusta 2020 v Katoviciach. Holandský cyklista Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quickstep) bojuje v o život po hrozivom páde v závere úvodnej etapy 77. ročníka pretekov Okolo Poľska. Okrem neho sa zranilo aj viacero ďalších jazdcov. Dvadsaťtriročný Jakobsen narazil a preletel cez bariéru pár metrov pred cieľom po súboji so svojím krajanom Dylanom Groenewegenom, ktorého za jeho nebezpečnú jazdu z pretekov diskvalifikovali a hrozia mu aj ďalšie sankcie, archívne foto.
Foto: TASR/AP