Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

James sa vyjadril k svojmu príspevku na Instagrame zľahčujúci covid

Na snímke hráč LA Lakers LeBron James počas zápasu basketbalovej NBA tímu proti Clevelandu Cavaliers v piatok 29. októbra 2021 v Los Angeles. Foto: TASR/AP

Mém, ktorý basketbalista uverejnil, vychádza zo známej predlohy. Zobrazuje tri identické animované postavy komiksového Spider-mana, ktoré na seba ukazujú prstom.

Houston 29. decembra (TASR) - Basketbalista LeBron James sa prvýkrát vyjadril ku kontroverznému príspevku, ktorý uverejnil na sociálnej sieti Instagram. Hráč LA Lakers pridal minulý týždeň na svoj profil obrázok, ktorý bagatelizuje ochorenie Covid-19 a prirovnáva ho ku chrípke a nádche. Na začiatku mesiaca bol na covid listine pre falošnú pozitivitu a vynechal zápas na palubovke Sacramenta Kings (117:92). Po tejto udalosti neskrýval frustráciu a hnev.

Mém, ktorý basketbalista uverejnil, vychádza zo známej predlohy. Zobrazuje tri identické animované postavy komiksového Spider-mana, ktoré na seba ukazujú prstom. V inkriminovanom príspevku nesú popisy "covid", "chrípka" a "nádcha". „Všetci sa snažíme pochopiť túto pandémiu. Skúsime pochopiť covid, jeho nové varianty a chrípku," povedal v noci na stredu na tlačovej konferencii po výhre 132:123 nad Houstonom. Na obvinenia legendárneho Kareema Abdula-Jabbara zo zľahčovania vírusu nereagoval. Informácie priniesla DPA.