Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Šport

Jamrichová postúpila do štvrťfinále dvojhry junioriek na Roland Garros

Na snímke uprostred slovenská tenistka Renáta Jamrichová . Foto: TASR - Pavel Neubauer

Šestnásťročná hráčka Národného tenisového centra nastúpi v ďalšom kole proti Češke Tereze Valentovej, svojej deblovej partnerke.

Paríž 5. júna (TASR) - Slovenská tenistka Renáta Jamrichová sa prebojovala do štvrťfinále juniorskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Šampiónka Australian Open v osemfinále ako nasadená jednotka otočila duel so Srbkou Teodorou Kostovičovou, ktorú zdolala v troch setoch 0:6, 6:3, 6:4.

Šestnásťročná hráčka Národného tenisového centra nastúpi v ďalšom kole proti Češke Tereze Valentovej, svojej deblovej partnerke. Zverenka trénera Jána Matúša odohrá práve s Valentovou v stredu aj duel štvorhry, v 2. kole sa stretnú so Slovenkou Miou Pohánkovou a Kolumbijčankou Valentinou Mediorrealovou Ariasovou.

V osemfinále dvojhry junioriek bojovala aj Pohánková, ktorá však podľahla Kristíne Pěničkovej reprezentujúcej USA hladko 2:6, 2:6.



juniorky - dvojhra - osemfinále:

Renáta JAMRICHOVÁ (SR-1) - Teodora Kostovičová (Srb.-16) 0:6, 6:3, 6:4
Kristína Pěničková (USA) - Mia POHANKOVÁ (SR) 6:2, 6:2




Jamrichová postúpila aj do štvrťfinále štvorhry junioriek


Slovenská tenistka Renáta Jamrichová postúpila spolu s Češkou Terezou Valentovou do štvrťfinále štvorhry junioriek na grandslamovom turnaji Roland Garros. Tretia najvyššie nasadená dvojica zvíťazila v stredajšom zápase 2. kola nad slovensko-kolumbijským duom Mia Pohánková, Valentina Mediorrealová Ariasová za 44 minút 6:2, 6:0. Ich ďalšími súperkami budú Češka Julie Paštiková a Nemka Julia Stuseková.

juniorky - štvorhra - 2. kolo:

Renáta JAMRICHOVÁ, Tereza Valentová (SR/ČR-3) - Mia POHÁNKOVÁ, Valentina Mediorrealová Ariasová (SR/Kol.) 6:2, 6:0