Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Jamrichová s Balaščákom získali zlato na EYOF v mixe

Na snímke slovenskí reprezentanti v tenise Renáta Jamrichová a Daniel Balaščák, ktorí získali zlato v miešanej štvorhre na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v Banskej Bystrici 29. júla 2022. Foto: TASR - Veronika Mihaliková

Vo finále zdolali rumunský pár Gabriel Ghetu, Eva Ionescuová 6:4, 7:5.

Banská Bystrica 29. júla (TASR) - Slovenská tenistka Renáta Jamrichová s Danielom Balaščákom získali na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v Banskej Bystrici zlatú medailu v miešanej štvorhre. Vo finále zdolali rumunský pár Gabriel Ghetu, Eva Ionescuová 6:4, 7:5. Jamrichová predtým vybojovala najcennejší kov aj v dievčenskom singli.

V prvom sete prehrával slovenský tandem 1:3. Jamrichová s Balaščákom však v ďalších minútach vyrovnali na 3:3 a v koncovke setu slávili úspech. V druhom dejstve sa Rumuni po rýchlom brejku ujali vedenia 3:0. Slováci však vyrovnali na 3:3, za stavu 5:5 prelomili podanie Ghetua a zápas už dotiahli do úspešného konca. V dvanástom geme premenili hneď prvý mečbal a postarali sa o šiestu medailu pre Slovensko na EYOF (2-1-3).

"Prežívam veľmi dobré pocity. Získala som dve zlaté medaily pred domácim publikom, čo si viac môžem želať. Hrali sme proti kvalitným súperom a zvládli sme stretnutie výborne. Bola som dosť unavená, keďže to dnes bol môj už tretí zápas, ale zároveň aj uvoľnená. Nemali sme čo stratiť," uviedla Jamrichová pre portál olympic.sk.

Balaščák veril, že s Jamrichovou sa im v druhom sete podarí otočiť nepriaznivý vývoj. "Skóre sa pre nás nevyvíjalo veľmi priaznivo, ale boli sme dole iba jeden brejk a dalo sa s tým niečo robiť. Renáta mi veľmi pomohla. Zvládli sme to výborne. Väčšinou sme si všetci držali servisy, tie sú vo štvorhre najdôležitejšie."

mix - finále:

Renáta JAMRICHOVÁ, Daniel BALAŠČÁK (SR) - Eva Ionescuová, Gabriel Ghetu (Rum) 6:4, 7:5