Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Jančová po konci v 1. kole: Musím ešte veľa trénovať

Na snímke smutná slovenská lyžiarka Rebeka Jančová po tom, čo nedokončila prvé kolo slalomu žien v alpskom lyžovaní na ZOH 2022 v Pekingu, v stredisku Jen-čching 9. februára 2022. Foto: TASR - Martin Baumann

Rebeka Jančová sa ešte predstaví v super-G a tímovej súťaži.

Jen-čching 9. februára (TASR) - Mladá slovenská lyžiarka Rebeka Jančová netajila veľké sklamanie po svojom druhom vystúpení na zimnej olympiáde v Pekingu. Po obráku nedokončila ani stredajší slalom, keď v hornej časti trate minula bránku.

"Vypadla som ešte v hornej časti za prvou rovinou. Nezvládla som to, boli tam trochu ryhy, bolo to ľadové, bola som tam neskoro a nestihla som ďalšiu bránku," vyznala sa so slzami v očiach. Kým v obrovskom slalome vypadla v 2. kole, v stredu neprišla do cieľa už v prvom. "Trať je dosť ľadová a tým je to vlastne náročné. Všetci to majú ťažké a musia s tým bojovať. Myslím si, že je to ešte viac ľadové ako pri obráku. Hlavne pre nás s vyššími štartovými číslami," povedala.
Na snímke vľavo smutná slovenská lyžiarka Rebeka Jančová po tom, čo nedokončila prvé kolo a vpravo Poľka Zuzanna Csapská v 1.kole slalomu žien v alpskom lyžovaní na ZOH 2022 v Pekingu, v stredisku Jen-čching 9. februára 2022.
Foto: TASR - Martin Baumann

Osemnásťročná pretekárka však má ešte celú kariéru pred sebou a i keď jej úvodné dve vystúpenia pod piatimi kruhmi radosť nepriniesli, sú pre ňu veľkou školou: "Viem, že musím ešte veľa trénovať, aby som mala na túto úroveň. Pre každého je to náročné a je to aj vidno, keďže aj tie najlepšie s tým bojujú."

Jančová sa ešte predstaví v super-G a tímovej súťaži. "Na to sa teším viacej, keďže slalom nie je úplne moja disciplína," dodala.