Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Jano a Szőcs rozšírili slovenskú légiu v maďarskom Gyirmóte

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Gyirmót FC skončil v minulej sezóne najvyššej maďarskej súťaže na poslednej priečke, a tak sa ako nováčik po roku porúčal naspäť do druhej ligy.

Budapešť 14. júla (TASR) - Novými posilami maďarského druholigového futbalového klubu Gyirmót FC sa stali exkanonier Lokomotívy Košíc Róbert Jano a Ladislav Szőcs, naposledy hráč Skalice. Správu priniesla oficiálna internetová stránka klubu.

Jano nastrieľal v minulej sezóne v drese Lokomotívy 20 gólov. O jeho služby prejavil záujem aj prvoligista Haladás Szombathely, kde bol na skúške, napokon sa však na dva roky upísal Gyirmótu. Ďalším slovenským hráčom v mužstve je Szőcs, ktorý v uplynulom ročníku pôsobil v MFK Skalica.

Gyirmót FC skončil v minulej sezóne najvyššej maďarskej súťaže na poslednej priečke, a tak sa ako nováčik po roku porúčal naspäť do druhej ligy. Cieľom klubu je návrat medzi elitu. Na lavičku mužstva pred sezónou zasadol Slovák Ladislav Molnár, ktorého asistentom je krajan Július Šimon. V mužstve pôsobia aj ďalší slovenskí hráči, z DAC prišiel Zsolt Németh a z treťoligového Gabčíkova brankár Peter Rengel.