Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Jansrud sa rozlúči v sobotu v Kvitfjelli

Na snímke nórsky lyžiar Kjetilovi Jansrud po piatkovom páde. Foto: TASR/AP

Na podujatiach prestížneho seriálu si pripísal 23 víťazstiev a 55 pódiových umiestnení. Získal tri malé glóbusy za prvenstvo v hodnotení super-G a jeden za zjazd.

Oslo 28. februára (TASR) - Pre nórskeho lyžiara Kjetila Jansruda bude sobotný zjazd Svetového pohára rozlúčkovým štartom. Bodku za kariérou, v ktorej získal päť olympijských medailí aj titul majstra sveta v kráľovskej disciplíne, dá na domácom snehu v Kvitfjelli.

Tridsaťšesťročný Jansrud spadol v decembrovom super-G v Beaver Creeku a lekári mu predpovedali deväťmesačnú pauzu. Stihol sa však vrátiť oveľa skôr a v superobrovskom slalome na ZOH 2022 v Pekingu obsadil 23. priečku. "Sobotný zjazd bude mojou poslednou súťažou v úlohe aktívneho alpského lyžiara. Nie je ľahké ukončiť niečo, čomu ste sa venovali celý život. Je mi dopriate rozlúčiť sa v Kvitfjelli, kde som v roku 2012 vyhral moje prvé preteky SP a kde ma odvtedy každý rok sledovali rodina a priatelia," povedal podľa agentúry AP Jansrud, ktorý sa chce viac venovať rodine.

Na podujatiach prestížneho seriálu si pripísal 23 víťazstiev a 55 pódiových umiestnení. Získal tri malé glóbusy za prvenstvo v hodnotení super-G a jeden za zjazd. V Soči 2014 sa stal olympijským šampiónom v super-G a pod piatimi kruhmi získal aj dve strieborné a dve bronzové medaily. Na MS vyhral zjazd v roku 2019.