Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Japonec Kubo zamieril z Realu Madrid na hosťovanie do RCD Mallorca

Takefusa Kubo. Foto: TASR/AP

Mladý ofenzívny stredopoliar bude s novými spoluhráčmi prvýkrát trénovať v piatok.

Madrid 22. augusta (TASR) - Real Madrid poslal 18-ročného japonského futbalistu Takefusu Kuba na celosezónne hosťovanie do RCD Mallorca. Mladý ofenzívny stredopoliar bude s novými spoluhráčmi prvýkrát trénovať v piatok. Nováčik najvyššej španielskej súťaže si v nedeľu zmeria sily doma so San Sebastianom, v úvodnom kole zdolal Eibar 2:1.

"Biely balet" angažoval Kuba, ktorého v rodnej krajine prezývajú "japonský Messi", v júni z FC Tokio za sumu vo výške približne dva milióny eur. Podarilo sa mu to na úkor FC Barcelona, kde talentovaný hráč pôsobil v akadémii od svojich desiatich rokov. V roku 2015 sa však musel vrátiť do Japonska pre trest, ktorý katalánsky klub dostal od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

"Real Madrid a RCD Mallorca sa dohodli na hosťovaní Takefusu Kuba do 30. júna 2020," citovala agentúra AFP stanovisko Realu. "Je jeden z najväčších talentov svetového futbalu, vyniká odvahou a kvalitou pri práci s loptou. Ovláda španielčinu, prešiel akadémiou FC Barcelona a v osemnástke zažil reprezentačnú premiéru," dodala Mallorca. Kubo debutoval v najcennejšom drese v júni proti Salvádoru.