Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Japonský tréner určil nomináciu, kapitánom Jošida zo Schalke 04

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Krajina vychádzajúceho slnka odštartuje svoje pôsobenie v Katare duelom proti Nemecku, ktorý je na programe v stredu 23. novembra.

Tokio 1. novembra (TASR) - Tréner japonskej futbalovej reprezentácie Hadžime Morijasu určil nomináciu na nadchádzajúce majstrovstvá sveta v Katare. Jej súčasťou je šesť hráčov z tamojšej najvyššej súťaže, pričom kapitánom bude Maja Jošida z nemeckého Schalke 04.

V 26-člennej nominácii figurujú aj ďalší hráči z najlepších európskych líg, medzi nimi sú stredopoliar Takefusa Kubo (Real Sociedad San Sebastian) či Kaoru Mitoma (Brighton). Do Kataru pôjde i obranca Ko Itakura, ktorý za Borussiu Mönchengladbach nehral pre zranenie kolena od septembra.

Krajina vychádzajúceho slnka odštartuje svoje pôsobenie v Katare duelom proti Nemecku, ktorý je na programe v stredu 23. novembra. O postup zabojuje v rámci E-skupiny aj proti Kostarike (27.11.) a Španielsku (1.12.). Japonci sa prvýkrát predstavili na MS v roku 1998 a odvtedy na svetovom šampionáte nechýbali. Ich najlepším výsledkom je osemfinále, do ktorého postúpili trikrát (2002, 2010, 2018). Informácie priniesla AFP.

Japonsko - nominácia na MS 2022 v Katare:

Brankári: Šuiči Gonda (Šimizu S-Pulse), Eidži Kawašima (Racing Štrasburg), Daniel Schmidt (Sint-Truiden)

Obrancovia: Juto Nagatomo (FC Tokio), Maja Jošida (Schalke 04), Takehiro Tomijasu (Arsenal Londýn), Hiroki Sakai (Urawa Reds), Juta Nakajama (Huddersfield Town), Šogo Taniguči (Kawasaki Frontale), Ko Itakura (Borussia Mönchengladbach), Miki Jamane (Kawasaki Frontale), Hiroki Ito (Stuttgart)

Stredopoliari: Wataru Endo (Stuttgart), Hidemasa Morita (Sporting Lisabon), Ao Tanaka (Fortuna Düsseldorf), Daiči Kamada (Eintracht Frankfurt), Džunja Ito (Stade Reims), Kaoru Mitoma (Brighton & Hove Albion), Takumi Minamino (AS Monaco), Juki Soma (Nagoja Grampus), Gaku Šibasaki (Leganes), Takefusa Kubo (Real Sociedad San Sebastian), Ricu Doan (SC Freiburg)

Útočníci: Daizen Maeda (Celtic Glasgow), Takuma Asano (VfL Bochum), Ajase Ueda (Cercle Bruggy)