Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Jazdectvo: Víťazom GP Bratislava Švajčiar Schmitz

Na snímke závodisko počas pretekov Grand Prix na podujatí Danube Equestrian Festival na Tyršovom nábreží v Bratislave 22. mája 2022. Foto: TASR - Jakub Kotian

Druhé miesto v nedeľňajšej GP na bratislavskom Danube Equestrian Festivale obsadil Rakúšan Christoph Obernauer.

Bratislava 22. mája (TASR) - Víťazom jazdeckej CSIO3* Gold Tour Grand Prix of Bratislava sa stal Švajčiar Edouard Schmitz s koňom Gamin van ’t Naastveldhof. Slovenka Michaela Ješková obsadila vo Veľkej cene 5. miesto. Jazdkyňa s koňom Incredible W dosiahla čisté konto v oboch hlavných súťažiach, v prestížnom LONGINES EEF Pohári národov i v Grand Prix predviedla štyri bezchybné jazdy.

Druhé miesto v nedeľňajšej GP na bratislavskom Danube Equestrian Festivale obsadil Rakúšan Christoph Obernauer s koňom Kleons Renegade a tretia skončila Marine Scauflaireová z Belgicka s koňom Hortus d'Hoogpoort.

Na Danube Equestrian Festivale sa predstavilo celkovo od štvrtka do nedele vo všetkých súťažiach na Tyršovom nábreží 240 koní zo 16 krajín a súťaže si pozrelo a cez areál prešlo okolo 25.000 divákov, informovali organizátori. Podujatie sa na Slovensko vrátilo po piatich rokoch.