Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Jirka sa na tri roky upísal Plzni: Som nadšený

Erik Jirka, archívna snímka. Foto: TASR - Marko Erd

Slovenský futbalista Erik Jirka sa dohodol na zmluve s českým šampiónom Viktoriou Plzeň.

Plzeň 11. augusta (TASR) - Slovenský futbalista Erik Jirka sa dohodol na zmluve s českým šampiónom Viktoriou Plzeň. Novému tímu by mohol byť k dispozícii už na budúci týždeň v úvodnom stretnutí play off Ligy majstrov proti Karabachu Agdam. Informoval o tom portál idnes.cz.

Dvadsaťštyriročný krídelník naposledy pôsobil v druholigovom španielskom klube Real Oviedo, kde mu koncom júna vypršal kontrakt. S Plzňou sa dohodol na trojročnej spolupráci. "Ide o rýchlostný typ krídelníka, ktorý perfektne zapadá do nášho spôsobu hry. Erik by navyše nemal mať problém s adaptáciou na nové prostredie a do kabíny by mal rýchlo zapadnúť," uviedol kouč Plzne Michal Bílek.

Odchovanec trnavského Spartaka hrával tiež za Crvenu Zvezdu Belehrad, Radnički Niš, Górnik Zabrze a CD Mirandés. Na konte má sedem štartov a jeden gól za národný tím. "Keď mi agent povedal o záujme Plzne, bol som z toho nadšený. Zabojovať o Ligu majstrov je pre mňa obrovská motivácia, rovnako ako pre všetkých hráčov v Plzni," poznamenal Jirka po podpise kontraktu.