Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Jirka zariadil triumf Plzne v EKL: Vydretý postup je impulzom

Erik Jirka, archívna snímka. Foto: TASR - Marko Erd

Väčšinou to dávam po pravej ruke brankára, ale videl som, že urobil pohyb, tak som to zmenil. Súper hral dobre organizovane a veľmi nás nepúšťal do pokutového územia, povedal Jirka.

Priština 4. augusta (TASR) - Slovenský futbalista Erik Jirka rozhodol gólom o postupe Viktorie Plzeň z 2. predkola Európskej konferenčnej ligy (EKL). Stredopoliar skóroval v odvetnom zápase na ihrisku kosovského FK Drita z jedenástky v 24. minúte nadstaveného času a zabezpečil víťazstvo 2:1. Prvý duel sa skončil nerozhodne 0:0.

"Väčšinou to dávam po pravej ruke brankára, ale videl som, že urobil pohyb, tak som to zmenil. Súper hral dobre organizovane a veľmi nás nepúšťal do pokutového územia. Síce sme tam dali pár centrov, ale odrazené lopty získavali oni. Musíme to zlepšiť a viac si ísť za gólom. Nemali sme dobrý štart do sezóny, ale tento zaslúžený postup je povzbudením aj smerom k našim fanúšikom. Nabudúce ich budeme opäť potrebovať," povedal Jirka v rozhovore pre Českú televíziu.

Zápas v druhom polčase prerušili pre poruchu umelého osvetlenia. Práve preto a ešte aj kvôli častému zdržiavaniu domácich hráčov a ich zdĺhavým oslavám gólu sa hralo viac ako dvadsať minút nad rámec normálneho hracieho času. Plzeň vďaka gólu Jirka splnila rolu favorita.

Hlavný tréner Miroslav Koubek taký duel ešte nezažil a vydýchol si aj za mužstvo: "Prial som si, aby sme to dokázali. Od začiatku ligy to úplne neprinášalo ovocie a mne bolo chlapcov strašne ľúto. Pozerali sme sa na zápasy Drity v minuloročnej sezóne na tomto štadióne a vedeli sme, že to tu bude peklo. Erik je výborný strelec. Je jedným z tých, ktorí sú na penalty určení. Vzal si to a my sme pevne verili tomu, že to zvládne." Český tím sa v 3. kole stretne s maltským Gzira United.