Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Joelintona z Newcastlu zadržali za jazdu pod vplyvom alkoholu

Na archívnej snímke z 3. januára 2023 futbalista Joelinton ďakuje divákom po zápase Arsenal Londýn - Newcastle United v Londýne. Foto: TASR - AP

Tréner Eddie Howe sa zatiaľ nerozhodol, či hráča potrestá vyradením zo základnej zostavy.

Londýn 13. januára (TASR) - Brazílskeho stredopoliara Joelintona z Newcastlu United zadržala anglická polícia za šoférovanie pod vplyvom alkoholu a jeho štart v nedeľnom dueli futbalovej Premier League proti Fulhamu je otázny. Tréner Eddie Howe sa zatiaľ nerozhodol, či hráča potrestá vyradením zo základnej zostavy.

Dvadsaťšesťročného Joelintona zastavila policajná hliadka vo štvrtok v skorých ranných hodinách a neskôr ho obvinili z prekročenia povoleného limitu alkoholu za volantom. Pred úrady sa postaví ešte do konca tohto mesiaca, tretiemu tímu tabuľky anglickej ligy je k dispozícii už počas víkendu. "Je to náročná situácia. Nie som si stopercentne istý, či ho v nedeľu postavím. Musím to zvážiť, porozprávať sa s ním a až potom sa rozhodnem," vysvetlil Howe v piatok na tlačovej konferencii.

"Bol to pre mňa šok. Joe má veľké výčitky, včera bol veľmi rozrušený. Myslím si, že sám si uvedomuje vážnosť situácie. Môj vzťah s ním je veľmi dobrý. Sedel som s ním a urobím to znova. Musím vybrať najlepšiu možnú zostavu, ktorá sa bude snažiť zápas vyhrať, ale musím vziať do úvahy aj ostatné okolnosti," uviedol kormidelník Newcastlu podľa agentúry AFP.