Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Jokerit vynechá nasledujúcu sezónu, potom sa chce vrátiť do ligy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vedenie Jokeritu plánuje podať prihlášku do fínskej Liigy a bude čakať, či ju vedenie súťaže prijme.

Helsinki 20. apríla (TASR) - Fínsky hokejový klub Jokerit Helsinki po odstúpení z KHL nebude hrať v nasledujúcej sezóne žiadnu súťaž. Od ročníka 2023/2024 by sa chcel vrátiť do najvyššej fínskej súťaže, ktorú opustil pred ôsmimi rokmi. Klub to uviedol na svojej oficiálnej webstránke.

Jokerit ukončil svoje pôsobenie v KHL krátko pred štartom play off, v 1. kole sa mal stretnúť so Spartakom Moskva. Dôvodom bolo vyjadrenie nesúhlasu s ruskou vojenskou inváziou na Ukrajine. "Žolíci" sa v uplynulých týždňoch zbavili aj ďalších väzieb na Rusko. Štyridsaťštyripercentný podiel v klube od spoločnosti ruského podnikateľa Vladimira Potanina odkúpil legendárny fínsky útočník Jari Kurri, ktorý sa tak stal jeho jediným majiteľom.

Vedenie Jokeritu plánuje podať prihlášku do fínskej Liigy a bude čakať, či ju vedenie súťaže prijme. Z Liigy sa nezostupuje, vstúpiť sa dá do nej získaním potrebnej licencie. Jednou z podmienok k jej udeleniu je vyhovujúca aréna. Šesťnásobný fínsky šampión hral od roku 1997 domáce zápasy v Hartwall Aréne, ktorá má však ruských majiteľov. Ak sa to nezmení, bude Jokerit podľa klubového stanoviska hľadať iný domovský stánok.