Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Jamrichová postúpila po dráme už do štvrťfinále dvojhry

Na snímke Renáta Jamrichová. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Iba 15-ročná Jamrichová nevyužila za stavu 5:3 v rozhodujúcom dejstve tri mečbaly a v tajbrejku prehrávala 4:6.

Bratislava 17. novembra (TASR) - Talentovaná slovenská tenistka Renáta Jamrichová sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na ITF turnaji J&T Banka Slovak Open v bratislavskom NTC. V druhom kole vyradila šiestu nasadenú Rumunku Jacqueline Cristianovú po trojsetovej dráme 7:6 (1), 3:6, 7:6 (8). V dueli o postup do semifinále nastúpi v piatok proti najvyššie nasadenej Anne Karolíne Schmiedlovej, ktorá v slovenskom derby zdolala Katarínu Kužmovú 6:3, 6:2.

Iba 15-ročná Jamrichová nevyužila proti Cristianovej za stavu 5:3 v rozhodujúcom dejstve tri mečbaly a v tajbrejku prehrávala 4:6. Vyrovnala však na 6:6 a v koncovka napokon využila v poradí šiesty mečbal. Nadviazala tak na úspešné vystúpenie z turnaja EMPIRE Women’s Indoor v Trnave, kde hneď pri svojom prvom štarte medzi ženami postúpila tiež do štvrťfinále.

"Dnes som na kurte odovzdala úplne všetko, dala som do toho srdce aj dušu," povedala v bezprostrednej reakcii po zápase Jamrichová pre oficiálnu stránku turnaja "Bola som unavená, rýchlo som sa zadýchala, ale nakoniec som to dobojovala. Som neskutočne šťastná, že sa mi to podarilo, navyše pred domácim publikom. Je to obrovská podpora, ďakujem všetkým za povzbudzovanie, veľmi si to vážim."

Duel bol náročný nielen fyzicky ale aj psychicky. Jamrichová bojovala o každú loptičku, diváci v NTC ju hnali vpred. "Túžba po víťazstve mi dodávala sily. Naozaj som veľmi chcela vyhrať. Veľmi mi pomohla aj rodina a celý môj tím. Bola som nervózna, v treťom sete som mala 5:3. Bol to veľký náskok, ktorý som nedotiahla. Za stavu 6:6 som si uvedomovala, že celé to už bude v tajbrejku iba o pár loptách."

Cristianová, ktorej v rebríčku WTA patrilo v januári tohto roka 58. miesto, veľmi dobre podávala a robila minimum nevynútených chýb. Jamrichová si všetko musela vybojovať sama. "V prvom sete mi darovala pár lôpt, ktoré mi pomohli ho vyhrať. V ďalších dvoch dejstvách to však už neplatilo, držala si vysoký level hry. Hrali sa dlhé výmeny, bolo to naozaj o poslednej loptičke. Cítim obrovskú radosť, že som dnes vyhrala," dodala mladá Slovenka.

dvojhra - 2. kolo:

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR-1) - Katarína KUŽMOVÁ (SR) 6:3, 6:2,
Renáta JAMRICHOVÁ (SR) - Jacquelie Criatianová (Rum.-6) 7:6 (1), 3:6, 7:6 (8)