Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Juhokórejčania sa obávajú o účasť Sona na šampionáte v Katare

Son Heung-min, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Úvodný zápas svetového šampionátu odohrá Kórejská republika s Uruguajom 24. novembra.

Soul 4. novembra (TASR) - Účasť juhokórejského futbalistu Heung-min Sona na MS v Katare je ohrozená. Útočník Tottenhamu Hotspur utrpel v utorkovom stretnutí Ligy Majstrov proti Marseille zlomeninu v okolí ľavého oka a necelé tri týždne pred svetovým šampionátom podstúpi operáciu.

Londýnsky klub aj Kórejská futbalová asociácia (KFA) o šanciach kapitána národného tímu zatiaľ mlčia. "Pokiaľ ide o postavenie Heung-min Sona na majstrovstvách sveta, jeho pokrok budeme musieť monitorovať po operácii. Zostaneme v kontakte so zdravotníckym personálom Tottenhamu," citovala asociáciu agentúra AFP. Podľa denníku Daily Telegraph má Son absolvovať operáciu už tento piatok, aby mal na zotavenie viac času.

Juhokórejský futbalový publicista Steve Han označil Sonovu možnú absenciu za "potenciálny lámač sŕdc": "Son je neoddeliteľnou súčasťou zostavy trénera Paula Benta na ihrisku aj mimo neho. To, čo je na jeho zranení potenciálnym lámačom sŕdc, je fakt, že jeho výkon v národnom mužstve sa za posledných pár rokov viditeľne zlepšoval. Do svojej hry pridal aj smrteľné priame kopy, ktoré by mohli byť hlavným zdrojom gólov Kórejcov v Katare."

Televízny komentátor Park Moon-sung zase vyhlásil, že 29-ročný útočník by do Kataru mohol cestovať aj v prípade, že si nezahrá. "Má také významné zastúpenie v národnom tíme," povedal podľa tlačovej agentúry Yonhap. Son strelil v 104 medzinárodných zápasoch 35 gólov, z toho deväť v posledných 14 stretnutiach. V októbri minulého roka sa v hlasovaní o Zlatú loptu umiestnil na 11. mieste a v sezóne 2021/22 získal Zlatú kopačku za najlepšieho strelca Premier League spoločne s Mohamedom Salahom.

Úvodný zápas svetového šampionátu odohrá Kórejská republika s Uruguajom 24. novembra. Zverenci trénera Benta sa v H-skupine stretnú aj s Ghanou a Portugalskom.