Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Juniorské hádzanárky vyhrali v kvalifikácii ME nad Moldavskom

Slovenky tak stále držia nádej na postup na kontinentálny šampionát. Rozhodne nedeľný zápas proti Islandu.

Michalovce 17. mája (TASR) - Slovenské juniorské reprezentantky zvíťazili vo svojom druhom stretnutí kvalifikačného turnaja o postup na ME 2013 v Dánsku v michalovskej športovej hale nad Moldavskom 32:22 (12:9) a stále tak držia nádej na postup na kontinentálny šampionát.

O všetkom sa rozhodne v nedeľu, keď Slovenky nastúpia v poslednom zápase turnaja proti dosiaľ stopercentnému Islandu. Ten dnes zvíťazil nad Srbskom 24:20 (13:13) a favorizovaným Balkánkam tak ostanú len oči pre plač, keďže už je isté, že si na európskom šampionáte nezahrajú.

Moldavsko - Slovensko 22:32 (9:12)

Zostava a góly SR: Janešíková, Kvasnicová, Csáková - Šichmanová 3, Klučková 3, Poórová 1, Habánková, S. Nagyová 4, Jurigová 3, Kostelná 6/1, Olšovská 3, Bujnochová, Varjassiová 2, Sláviková 6/1, Krokavecová 1. Rozhodovali: Jaškin, Žabko (obaja Lotyš.), vylúčené: 0:1, 7 m hody: 1/1 - 2/2, 200 divákov

Darina Sveráková, trénerka SR: "Dosiahli sme povinné víťazstvo, ktoré sa však nerodilo ľahko. V útoku sme hralo veľmi zbrklo, zahodilo sme tuším až desať trhákov. To sa prejavilo v tom, že tá hra bola ako na hojdačke. Raz sme ubránili, raz nie, raz sme dali gól, raz nie. Nám sa proti takýmto súperom ako je Moldavsko hrá ťažko. Ľahšie sa nám hra proti silnejším súperom, ako je napríklad Island. Aj preto verím, že náš výkon bude zajtra úplne iný."

Výsledok prvého zápasu:

Srbsko - Island 20:24 (13:13)