Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Šport

Juraj Mikúš strelil svoj prvý gól na MS, tešil sa ako malý chlapec

Radosť strelca piateho gólu Juraja Mikúša (vpravo) a Tomáša Tatara (obaja Slovensko) počas zápasu A-skupiny Slovensko - Bielorusko na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 12. mája 2012 v Helsinkách. Foto: TASR

Splnil sa mu svoj tak detský sen. Premiérovo sa do listiny strelcov na svetom šampionáte zapísal v sobotňajšom zápase A -skupiny proti Bielorusku.

Helsinki 12. mája (TASR) - Tešil sa ako malý chlapec - pred bránkou, za ňou i na striedačke. Ale medzitým to nemal jednoduché. Juraj Mikúš strelil v sobotu svoj prvý gól na hokejových MS. A hoci ich v reprezentácii nastrieľal už viacero, tento mal pre neho výnimočnú cenu: "Ako malý chlapec som sníval o tom, že strelím gól na svetovom šampionáte."

Situácia po góle bola trochu neprehľadná a až komická. Najprv sa Mikúš za bránou vo výskoku vyobjímal s Tomášom Tatarom, autorom prvej asistencie nádhernej kombinácie celého útoku. Potom rýchlo zamieril do bránkoviska v snahe vydolovať puk, ktorý však sídlil niekde pod telom skormútene vstávajúceho bieloruského brankára Vitalija Kovaľa. Do toho sa zamiešal čiarový rozhodca... "On ho mal schovaný pod korčuľou. Dokonca mám pocit, že ho pod nôž schoval. Rozhodca tam vlietol, asi sa obával, že mám s brankárom nejaké nevybavené účty. Ale ja som sa ho musel zmocniť, keby náhodou spoluhráči zabudli. Takéto artefakty proste zbieram," popisoval Mikúš.

A veru, milá hokejová "jednoaktovka" má ešte bohatšie reálie. "Možno som dal prvý gól na majstrovstvách aj preto, že som vymenil hokejku. Tá stará bola akási mäkká. Vymenil som ju a hneď v ďalšom striedaní som dal gól," smial sa rozradostený center tretej formácie slovenskej reprezentácie v Helsinkách: "Ale vážne - za všetkým bola výborná kombinácia nášho útoku. Puk so dostal do naozaj výbornej pozície, ale až také isté to nebolo, lebo on tam šiel lapačkou. Som šťastný, že som to tam trafil."