Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Juventus sa odvolal proti prísnemu trestu na domáci športový súd

Prezident futbalového tímu Juventus Andrea Agnelli prichádza pred začiatkom tretieho voľného tréningu na pretekárskom okruhu v Monze, Taliansko, 10. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Juventus dostal trest za údajné machinácie s prestupmi a finančné nezrovnalosti v účtovníctve.

Turín 1. februára (TASR) - Futbalový klub Juventus Turín sa odvolal proti trestu zo strany Talianskej futbalovej federácie (FIGC) na domáci športový súd. Klub prišiel v Serie A o pätnásť bodov a jeho bývalí funkcionári dostali tresty zákazu činnosti. Svoje odvolanie klub odôvodnil nelogickosťou a medzerami v odôvodnení obžaloby.

Juventus dostal trest za údajné machinácie s prestupmi a finančné nezrovnalosti v účtovníctve. Bývalé vedenie klubu vrátane prezidenta Andreu Agnelliho a viceprezidenta Pavla Nedvěda skončilo na svojich pozíciách v novembri. Nedvěda suspendovali na osem mesiacov, Agnelli a bývalý výkonný riaditeľ Maurizio Arrivabene obdržali dvojročný dištanc. Najvyšší trest dostal športový riaditeľ Fabio Paratici, ktorý nemôže vo futbalových štruktúrach pôsobiť dva a pol roka. Tím klesol po treste v tabuľke až na trináste miesto.