Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Juventus vyhral turínske derby, Allegri: Toto je začiatok novej cesty

Dušan Vlahovič z Juventusu oslavuje po strelení gólu na 1:0 počas futbalového zápasu Serie A medzi Turínom a Juventusom na Stadio Olimpico Grande Torino v talianskom Turíne v sobotu 15. októbra 2022. Foto: TASR/AP

Juventus víťazstvom trochu uvoľnil tlak, pod ktorým bol tréner Massimiliano Allegri.

Turín 16. októbra (TASR) - Futbalisti Juventusu sa po prehre 0:2 na pôde Maccabi Haifa v skupinovej fáze Ligy majstrov zmobilizovali. V 10. kole talianskej Serie A zvíťazili v mestskom derby na ihrisku FC Turín 1:0. O cenných troch bodoch rozhodol štvrťhodinu pred koncóm Dušan Vlahovič.

Dvadsaťdvaročný srbský útočník bol po rohovom kope hostí a hlavičke Danila voľný na zadnej žrdi a zblízka upratal loptu do bránky. Juventus víťazstvom trochu uvoľnil tlak, pod ktorým bol tréner Massimiliano Allegri. “Zebry” nezačali dobre túto sezónu a po prehre s obhajcom titulu AC a následnom senzačnom zakopnutí v LM bol turínsky klub pod paľbou kritiky

“Toto je začiatok novej cesty, z ktorej sme zišli v zápase so Salernitanou,” povedal Allegri pre gazzetta.it. Juventus sa posunul na siedme miesto, na vedúcu Atalantu, ktorá zdolala Sassuolo 2:1, stráca sedem bodov.

Derby neprinieslo pohľadný futbal a veľa šancí, ale hostí spasil kanonier Vlahovič, ktorý strelil svoj šiesty gól v sezóne. “Dnes sme dokázali, že sme silný a odolný tím,” dodal Allegri.