Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Kajakárkam nevyšlo semifinále, Dukátová ani Mintálová nepostúpili

Jana Dukátová, archívna snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Dukátová mala v sobotu síce na konte iba dve trestné sekundy, no na elitnú desiatku stratila viac ako šesť sekúnd a skončila na 19. mieste.

Praha 12. júna (TASR) - Slovenské kajakárky nepostúpili na 1. podujatí Svetového pohára vo vodnom slalome do finále. V pražskej Troji nevyšlo sobotné semifinále Jane Dukátovej ani Eliške Mintálovej. Soňa Stanovská sa nekvalifikovala v piatkovej rozjazde. V K1 sa vo finále predstaví iba Jakub Grigar, Martin Halčin v semifinále neuspel.

Dukátová mala v sobotu síce na konte iba dve trestné sekundy, no na elitnú desiatku stratila viac ako šesť sekúnd a skončila na 19. mieste. Mintálová ťukla až päťkrát a desať trestných sekúnd ju odsunulo na 22. priečku. Za postupom zaostala takmer o osem sekúnd.

Grigar zvládol kanál bez penalizácie a obsadil 4. miesto, rýchlejší boli iba Češi Jiří Prskavec s Vítom Přindišom a Talian Giovanni De Gennaro. Halčin síce prišiel do cieľa iba s jedným "ťukom", ale vinou pomalšej jazdy skončil na 28. priečke približne s trojsekundovým mankom na postup.