Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Kamerunský tím povedú na MS Choupo-Moting a Anguissa

Hráč Bayernu Eric Maxim Choupo-Moting, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Tridsaťtriročný Choupo-Moting má v prebiehajúcej sezóne skvelú formu a v pätnástich zápasoch za Bayernu Mníchov strelil už desať gólov a pridal tri asistencie.

Yaoundé 10. novembra (TASR) - Kamerunská futbalová reprezentácia sa bude na majstrovstvách sveta v Katare spoliehať najmä na útočníka Erica Maxima Choupo-Motinga a stredopoliara Franka Zamba Anguissu.

Tridsaťtriročný Choupo-Moting má v prebiehajúcej sezóne skvelú formu a v pätnástich zápasoch za Bayernu Mníchov strelil už desať gólov a pridal tri asistencie. V národnom drese odohral 68 duelov a strelil 18 gólov. Defenzívny stredopoliar Anguissa je člen základnej zostavy SSC Neapol, ktorý vedie taliansku Serie A o osem bodov pred AC Miláno. V reprezentačnom drese nastúpil na 42 duelov a dal päť gólov.

Tréner Rigobert Song zo známych mien vynechal len obrancu Michaela Ngadeua z KAA Gent, ktorý odohral plnú minutáž v kvalifikácii na MS.

Kamerun odštartuje svoje účinkovanie 24. novembra proti Švajčiarsku, v G-skupine sa stretne ešte so Srbskom a Brazíliou.



nominácia:

brankári: Andre Onana (Inter Miláno), Devis Epassy (Abha), Simon Ngapandouetnbu (Marseille)

útočníci: Fai Collins (Al Taee), Nicolas Nkoulou (Aris Solún), Enzo Ebosse (Udinese), Olivier Mbaizo (Philadelphia Union), Nouhou Tolo (Seattle Sounders), Jean-Charles Castelletto (Nantes), Cristopher Wooh (Rennes)

stredopoliari: Samuel Oum Gouet (Mechelen), Martin Hongla (Hellas Verona), Frank Zambo Anguissa (Neapol), Pierre Kunde Malong (Olympiakos Pireus), Olivier Ntcham (Swansea), Gael Ondoua (Hannover 96)

útočníci: Vincent Aboubakar (Al Nasr Rijád), Bryan Mbeumo (Brentford), Jean-Pierre Nsame (Young Boys Bern), Georges-Kévin N'Koudou (Besiktas), Moumi Ngamaleu (Dinamo Moskva), Karl Toko Ekambi (Olympique Lyon), Christian Bassogog (Šanghaj Šen-chua), Souaibou Marou (Coton Sport de Garoua), Jerome Ngom (Colombe sportive du Dja and Lobo), Eric Choupo Moting (Bayern Mníchov)