Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Kamerunský tréner vyradil Onanu z tímu po vzájomnom spore

Na snímke uprostred švajčiarsky útočník Breel Embolo strieľa úvodný gól zápase G-skupiny MS vo futbale Švajčiarsko - Kamerun v kamerunskom meste Al Wakrah 24. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Jeho odchod z MS v Katare nasledoval po nezhodách v tímovej taktike s koučom národného tímu.

Al Raján 29. novembra (TASR) - Tréner kamerunskej futbalovej reprezentácie Rigobert Song vyradil z tímu brankára Andreho Onanu. Jeho odchod z MS v Katare nasledoval po nezhodách v tímovej taktike s koučom národného tímu.

Dvadsaťšesťročný brankár odchytal úvodný duel Kamerunu proti Švajčiarsku, v ktorom africký zástupca prehral 0:1. Do druhého stretnutia proti Srbsku už po spore s trénerom nenastúpil. "Každý hráč sa musí prispôsobiť tomu, čo od neho tréner s tímom vyžaduje. Ak tak neurobí, musí za to niesť zodpovednosť. Pre nás bude vždy kolektív viac ako jednotlivec. Možno sa bude môcť vrátiť späť, ak bude dodržiavať pravidlá," vyhlásil Song.

Onana reagoval, že mu kamerunský kouč nedovolil nastúpiť v zápase proti Srbsku aj napriek jeho snahe urovnať napäté vzťahy. "Vždy som sa snažil robiť pre tím čo najviac. Všetku moju silu venujem spoluhráčom, pretože sme ukázali, že sa v turnaji môžeme dostať ďaleko," citovala Onanu agentúra AP.

Futbalisti Kamerunu majú stále šancu postúpiť z G-skupiny do osemfinále šampionátu. V ich treťom vystúpení musia zdolať Brazíliu a dúfať v priaznivý výsledok v zápase Švajčiarska so Srbskom.