Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Ohlasy médií na triumf Slovenska proti Česku na MS dvadsiatok

Slovák Peter Cehlárik (vľavo) a český hokejista Jan Štencel vo štvrťfinálovom zápase juniorského svetového šampionátu hráčov do 20 rokov v kanadskom meste Montreal, 2. januára 2015. Foto: TASR/AP

Slovenskí hokejisti do 20 rokov zdolali vo ´federálnom derby´ Česko 3:0.

Bratislava 3. január 2015 (Teraz.sk) - Portál Teraz. sk prináša ohlasy internetových médií po výhre slovenských hokejových reprezentantov do 20 rokov nad Českou republikou vo štvrťfinále juniorského svetového šampionátu v kanadskom Montreale.

Mladí Slováci vyhrali 3:0 a postúpili do semifinále šampionátu, v ktorom sa stretnú opäť s domácim výberom Kanady. Javorové listy v poslednom štvrťfinálovom stretnutí deklasovali Dánov 8:0.

Dosiaľ jedinú medailu na MS do 20 rokov sme získali v roku 1999, kde partia okolo Jána Lašáka, Mariána Gáboríka a Ladislava Nagya vybojovala bronz.

IIHF.com: "Slováci odstavili Čechov. Bokrošovi chlapci sa usilujú o medailu od roku 1999"

NHL. com: "Slovensko vyradilo svojho rivala – Českú republiku - z juniorského šampionátu. Brankár Denis Godla kryl vo štvrťfinálovom stretnutí všetkých 34 striel a svojím čistým kontom prispel k výhre Slovákov. Slovensko , ktoré získalo jedinú medailu na juniorskom svetovom šampionáte dvadsiatok v roku 1999, prehralo na svetovom šampionáte s Čechmi posledných sedem vzájomných zápasov."

iDNES.cz: "Českí hokejoví juniori budú na MS bez medaile, Slovákom podľahli 0:3"

SPORT. CZ: "Koniec medailových snov! Česká dvadsiatka nedala Slovákom gól a semifinále si nezahrá"

Aktualně.cz: "Medaila nebude. Juniori vo štvrťfinále na Slovákov nestačili"

lidovky.cz: "Opäť bez medaile. Hokejoví juniori prehrali na MS so Slovákmi 0:3"

Český rozhlas: "Česká hokejová dvadsiatka na MS končí, vo štvrťfinále podľahla Slovensku 0:3"



Slovenskí hokejisti sa tešia po výhre 3:0 nad Českou republikou vo štvrťfinálovom zápase juniorského svetového šampionátu hráčov do 20 rokov v kanadskom meste Montreal, 3. januára 2015.
Foto: TASR/AP


Český hokejista Ondřej Kaše a slovenský brankár Denis Godla vo štvrťfinálovom zápase juniorského svetového šampionátu hráčov do 20 rokov v kanadskom meste Montreal, 2. januára 2015
Foto: TASR/AP


Český hokejista Jakub Vrána (uprostred), slovenský brankár Denis Godla a spoluhráč Erik Černák vo štvrťfinálovom zápase juniorského svetového šampionátu hráčov do 20 rokov v kanadskom meste Montreal, 2. januára 2015
Foto: TASR/AP