Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Kanada po kritike zrušila prípravný futbalový zápas s Iránom

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Kritiku na organizáciu zápasu s Iránom spustili rodiny obetí lietadla, ktoré 8. januára 2020 krátko po vzlietnutí z Teheránu zostrelili jednotky iránskej armády.

Montreal 26. mája (TASR) - Predstavitelia kanadského futbalu zrušili plánovaný prípravný zápas reprezentácie s Iránom pred MS v Katare. Dôvodom má byť kritika organizácie stretnutia zo strany premiéra Justina Trudeaua a členov vlády.

"Kanadská futbalová federácia zrušila prípravný zápas, ktorý bol naplánovaný na 5. júna 2022 s Iránom ako príprava pred MS v Katare," uviedla federácia vo vyhlásení a ďalšie dôvody neoznámila.

Rozhodnutie však padlo po niekoľkotýždňovej kritike stretnutia. Trudeau v utorok zopakoval, že je proti konaniu zápasu, a naznačil, že iránsky tím by nemuseli vpustiť do krajiny.

Kritiku na organizáciu zápasu s Iránom spustili rodiny obetí lietadla, ktoré 8. januára 2020 krátko po vzlietnutí z Teheránu zostrelili jednotky iránskej armády. Pri tragédii zahynulo 85 kanadských občanov a rezidentov, zo 176 ľudí na palube nikto neprežil. Informovala o tom agentúra AFP.