Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Kanada vedie nad Austráliou 1:0, Shapovalov zdolal Kokkinakisa

Kanadský tenista Denis Shapovalov odvracia loptičku Austrálčanovi Thanasimu Kokkinakisovi vo finále finálového turnaja Davisovho pohára Austrália- Kanada v Malage 27. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Shapovalovovi skvele vyšiel úvod zápasu s Kokkinakisom, keď dvakrát prelomil podanie Austrálčana a v prvom sete si vybudoval rozhodujúci náskok 4:0.

Malaga 2á. novembra (TASR) - Tenisti Kanady vedú vo finálovom dueli Davisovho pohára nad Austráliou 1:0. O ich úvodný bod sa v Malage postaral Denis Shapovalov, ktorý zdolal Thanasiho Kokkinakisa hladko 6:2, 6:4. Historický zisk "šalátovej misy" pre kanadský tím mohol spečatiť Felix Auger-Aliassime v prípade triumfu nad Alexom de Minaurom.

Shapovalovovi skvele vyšiel úvod zápasu s Kokkinakisom, keď dvakrát prelomil podanie Austrálčana a v prvom sete si vybudoval rozhodujúci náskok 4:0. Kanaďan výborne returnoval, mal navrch vo výmenách. V druhom dejstve sa Shapovalov vďaka brejku v treťom geme ujal vedenia 3:1 a zápas už dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:4 premenil pri vlastnom servise hneď prvý mečbal.

"Teší ma, že po dvoch tesných prehrách som sa dokázal otriasť a dosiahnuť v Malage prvé singlové víťazstvo. Nebolo to jednoduché. Thanasi je kvalitný hráč, súťaživý typ. V dôležitých momentoch som si zachoval chladnú hlavu Pred tromi rokmi sme vo finále neuspeli, verím, že teraz to dotiahneme až k zisku trofeje," uviedol Kanaďan v prvom pozápasovom interview.

finále Davisovho pohára v Malage

Kanada . Austrália 1:0 po úvodnej dvojhre

Denis Shapovalov - Thanasi Kokkinakis 6:2, 6:4