Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Kanaďanky a Švédky žiadajú zmenu času finálového duelu

Švédske futbalistky sa tešia po strelení gólu v semifinálovom zápase Austrália - Švédsko na OH2020 v Tokiu v pondelok 2. augusta 2021. Foto: TASR/AP

Ten sa má podľa plánu odohrať o 11.00 miestneho času (4.00 SELČ), v tom čase však majú na Olympijskom štadióne panovať horúčavy nad 30 stupňov Celzia a vysoká vlhkosť.

Tokio 4. augusta (TASR) - Ženské futbalové tímy Kanady a Švédska požiadali Medzinárodný olympijský výbor (MOV) a Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA) o zmenu času ich piatkového finálového zápasu na OH v Tokiu. Ten sa má podľa plánu odohrať o 11.00 miestneho času (4.00 SELČ), v tom čase však majú na Olympijskom štadióne panovať horúčavy nad 30 stupňov Celzia a vysoká vlhkosť.

Šéfka švédskeho národného tímu Marika Domanská Lyforsová potvrdila, že sa so žiadosťou obrátila na zástupcov FIFA, Švédsky futbalový zväz v tejto súvislosti zasa kontaktoval MOV i organizátorov. Kanadská futbalová federácia vo svojom oficiálnom stanovisku podporila snahu svojho škandinávskeho súpera o zmenu času výkopu stretnutia.