Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Kanadsko-slovenská komora chce investovať do trenčianskeho štadióna

Štadión Pavla Demitru v Trenčíne Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Dôvodom plánovaných investícií prezidenta Kandsko-slovenskej obchodnej komory do obnovy trenčianskeho zimného štadióna je aj dlhoročné pôsobenie Pavla Demitru v NHL v Kanade.

Trenčín 17. mája (TASR) - Prezident Kanadsko-slovenskej obchodnej komory (KSOK) v Bratislave Joseph M. Burza má záujem finančne vstúpiť do modernizácie Štadióna Pavla Demitru v Trenčíne, prípadne rokovať s trenčianskou radnicou o odkúpení celého zimného štadióna. Uvádza sa to vo vyhlásení, ktoré TASR vo štvrtok poskytla KSOK.

"Dôvodom plánovaných investícií prezidenta KSKO do obnovy trenčianskeho zimného štadióna je aj dlhoročné pôsobenie Pavla Demitru v NHL v Kanade. Na začiatku svojej zámorskej kariéry hral za Ottawu Senators a na jej konci za Vancouver Canucks," uviedol Burza.

Podľa neho by komora v prípade kúpy podielu alebo celého trenčianskeho zimného štadióna mala záujem vstúpiť do rokovaní s vedením KHL a presadiť Trenčín ako ďalšieho účastníka tejto súťaže. "Ďalší dôvod je ten, že Trenčín je mestom s veľmi silnou hokejovou tradíciou a s veľkým podielom trenčianskych odchovancov v slovenskej reprezentácii. Komora by zároveň mala záujem zmeniť súčasný názov zimného štadiónu na Štadión javorového listu Pavla Demitru," dodal.