Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Kane 50. gólom prekonal Charltona a zariadil bod v Nemecku

Futbalista Harry Kane. Foto: TASR/AP

Je to príjemný pocit. Milujem dávať góly, špeciálne za svoju krajinu, povedal Kane.

Mníchov 8. júna (TASR) - Nemecko i Anglicko stále čakajú v novej edícii Ligy národov na prvé víťazstvo. V utorkovom vzájomnom dueli v Mníchove sa zrodila remíza 1:1, bod pre hostí zariadil v závere kapitán Harry Kane z penalty. Bol to jeho 50. gól v reprezentačnom drese, čím sa v historickej tabuľke osamostatnil na druhej priečke od Bobbyho Charltona. Na čele je Wayne Rooney (53).

"Je to príjemný pocit. Milujem dávať góly, špeciálne za svoju krajinu. Už predtým som mal zopár šancí a zdalo sa mi, že by mi to tam mohlo padnúť. Som rád, že sa nám na konci podarilo aspoň vyrovnať," povedal pre britské médiá Kane, ktorého nedlho predtým bravúrnym zákrokom "vychytal" Manuel Neuer. Mikrosúboj kapitánov vyznel v prospech toho anglického až v závere riadneho času po tom, ako VAR posúdil zákrok na Kanea v šestnástke ako faul. Sám potom poslal z bieleho bodu Neuera opačným smerom a strelil prvý gól Anglicka v novom ročníku LN. V drese národného tímu premenil celkovo 15 pokutových kopov.

Nemcov poslal v 50. minúte do vedenia Jonas Hofmann. Stredopoliar Borussie Mönchengladbach sa po prihrávke Joshuu Kimmicha otočil v šestnástke a pohotovou strelou prekonal Jordana Pickforda. "Je trpké a z našej strany extrémne hlúpe, že sme v závere inkasovali vyrovnávajúci gól," hneval sa Hofmann po záverečnom hvizde. "Vypracovali sme si však dosť šancí a z našej strany to bol slušný výkon."

Nemci neprehrali 11 zápasov za sebou, v sobotu sa predstavia v Maďarsku. "Odohrali sme naozaj dobrý zápas, ale odmena v podobe víťazstva z toho nebola," hodnotil pre ZDF kormidelník domácich Hansi Flick. Jeho náprotivok Gareth Southgate povedal: "S výkonom vo väčšine zápasu som spokojný. Nemci majú silný tím a pre nás to bol dobrý test. Ukázali sme charakter v boji o zisk aspoň jedného bodu." Anglicko je po predchádzajúcej prehre na maďarskej pôde zatiaľ s jediným bodom na chvoste tabuľky 3. skupiny A-divízie.

Na čele skupiny je Taliansko, ktoré si v Cesene poradilo s Maďarskom 2:1. Gólmi už v prvom polčase o tom rozhodli Nicolo Barella a Lorenzo Pellegrini, hostia skorigovali skóre po hodine hry po vlastnom zásahu Gianlucu Manciniho. "Bol to z našej strany dobrý výkon, najmä v prvom polčase. Gól na 1:2 nás trochu vystrašil, ale bol to zápas, ktorý sme mali vyhrať väčším rozdielom," povedal pre televíziu RAI tréner Roberto Mancini, ktorý dal šancu viacerým hráčom širšieho kádra. "Toto je tím plný mladých hráčov, ktorí musia na sebe ešte veľa pracovať. Máme pred sebou dlhú cestu."