Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Kanonier Solanke predĺžil zmluvu s Bournemouthom

Hráč Southamptonu Jack Stephens (vľavo) v súboji s Dominicom Solankem z Bournemouthu vo futbalovom zápase štvrťfinále Pohára FA AFC Bournemouth - FC Southampton v Bournemouthe 20. marca 2021. FOTO TASR/AP Foto: TASR - AP

Dvadsaťštyriročný útočník patril v uplynulej sezóne medzi opory tímu, ktorému pomohol 29 gólmi k návratu do Premier League.

Londýn 4. augusta (TASR) - Dominic Solanke predĺžil zmluvu s anglickým futbalovým klubom AFC Bournemouth do leta 2026. Dvadsaťštyriročný útočník patril v uplynulej sezóne medzi opory tímu, ktorému pomohol 29 gólmi k návratu do Premier League. Bournemouth sa do najvyššej anglickej súťaže prebojoval po tom, ako v The Championship obsadil druhú priečku.

Solanke pôsobí v Bournemouthe od januára 2019, z FC Liverpool vtedy prišiel za 19 miliónov libier. "Dom patrí medzi kľúčových hráčov tímu. Bolo v našom záujme udržať si ho. Ide príkladom ostatným spoluhráčom na ihrisku i mimo neho. Sme šťastní, že naša vzájomná spolupráca bude pokračovať," vyhlásil výkonný riaditeľ Bournemouthu Neill Blake.

Nováčik vstúpi do novej sezóny Premier League už túto sobotu, doma privíta Aston Villu.