Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Pogba o Kantovi: Je ochotný podvádzať na ceste za víťazstvom

Hráč Manchesteru United Paul Pogba, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Tridsaťročný Kante patril k oporám Leicestru City pri zisku historického titulu v sezóne 2015/2016 a rovnako o rok neskôr, keď úspech zopakoval s Chelsea.

Paríž 16. mája (TASR) - Francúzsky futbalista N'Golo Kante je pracovitý komplexný hráč, ale na ceste za víťazstvom je ochotný spraviť hocičo, aj ohýbať pravidlá. Na svojho reprezentačného kolegu to prezradil stredopoliar Paul Pogba z Manchestru United.

Samozrejme, povedal to s dávkou nadsádzky a mal na mysli Kanteho prístup k spoločenským hrám. Hoci podľa Pogbu neváha zájsť aj za hranicu prípustného, každý ho má rád: "Podvádza. Pri kartách, doskových hrách, vždy chce vyhrať, hovorím pravdu. On síce tvrdí, že nepodvádza, ale to tára. Je chytrý a prešibaný. Všetko je však v poriadku, pretože toho chlapíka musíte mať radi."

Tridsaťročný Kante patril k oporám Leicestru City pri zisku historického titulu v sezóne 2015/2016 a rovnako o rok neskôr, keď úspech zopakoval s Chelsea. A veľkú úlohu hrá aj v tomto ročníku, v ktorom "The Blues" bojujú o účasť v Lige majstrov. Pogbu to neprekvapuje, popri žartoch o jeho nezdravo súťaživej povahe mimo ihriska, v rozhovore pre beIN Sports poukázal na jeho komplexnosť: "Má všetko, je technický, vie prihrať a dokonalo pokrýva celé ihrisko. Niekedy mám pocit, akoby sa vznášal, ani ho nevidíte a zrazu ´paf´, je pri vás a berie vám loptu. Ak máte takého hráča v tíme, ani nemôžete chcieť viac."