Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Kapitán Kórejčanov Son bude v Katare: Už sa neviem dočkať

Na snímke kórejský futbalový reprezentant Son Heung-Min (druhý zľava) z Tottenhamu je ošetrovaný v zápase 6. kola D-skupiny Ligy majstrov vo futbale Olympique Marseille - Tottenham Hotspur v Marseille 1. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Hrať za svoju krajinu na majstrovstvách sveta je snom mnohých detí, rovnako ako to bolo aj mojím, uviedol Son.

Soul 9. novembra (TASR) - Futbalový reprezentant Kórejskej republiky Heung-min Son rozptýlil obavy zo svojej neúčasti na MS v Katare. Útočník Tottenhamu Hotspur utrpel minulý týždeň v zápase Ligy majstrov proti Marseille zlomeninu v oblasti ľavého oka a necelé tri týždne pred svetovým šampionátom podstúpil operáciu.

Kórejská futbalová asociácia (KFA) v sobotu informovala, že zákrok dopadol dobre. "Chcem sa vám všetkým poďakovať za podporné správy, ktoré som dostal za posledný týždeň. Prečítal som ich veľké množstvo a všetkých si vás veľmi vážim. Hrať za svoju krajinu na majstrovstvách sveta je snom mnohých detí, rovnako ako to bolo aj mojím. Nenechám si to ujsť ani za svet. Už sa neviem dočkať, ako budem reprezentovať našu krásnu krajinu," citovala kapitána národného mužstva agentúra AFP.

Son strelil v 104 medzinárodných zápasoch 35 gólov, z toho deväť v posledných 14 stretnutiach. V októbri minulého roka sa v hlasovaní o Zlatú loptu umiestnil na 11. mieste a v sezóne 2021/22 získal Zlatú kopačku za najlepšieho strelca Premier League spoločne s Mohamedom Salahom. Úvodný zápas svetového šampionátu odohrá Kórejská republika s Uruguajom 24. novembra. Zverenci trénera Benta sa v H-skupine stretnú aj s Ghanou a Portugalskom.